Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Gezondheidsmonitor

13 oktober 2023

In de periode vanaf 25 september tot en met 24 november 2023 houden de GGD’en in Nederland een groot onderzoek. Dit onderzoek heet de Gezondheidsmonitor Jeugd. Scholen voor het praktijkonderwijs (PrO) en het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) doen mee met een verkorte vragenlijst.

 

Waarom dit onderzoek?

Het doel van het onderzoek is om betrouwbare informatie te krijgen over gezondheid, welzijn en leefstijl van jongeren. De school, gemeenten en de GGD gebruiken deze informatie om plannen te maken waarmee ze de gezondheid en het welzijn van de jongeren kunnen verbeteren.

 

Hoe doet uw kind mee?

Uw kind vult tijdens een lesuur op school een korte vragenlijst in via de iPad. De afname vindt plaats in week 44 en 45 (30 oktober t/m 10 november).

De vragenlijst gaat over verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, geluk, leefstijl, vrije tijd en school.


Uw kind vult nergens zijn/haar naam, adres of leerlingnummer in op de vragenlijst. Ook de inloggegevens zijn niet aan uw kind gekoppeld. Niemand komt dus te weten welke antwoorden uw kind heeft gegeven.

 

Aan het eind van de vragenlijst staat een link naar de website www.JouwGGD.nl. Dat is een website met betrouwbare informatie over gezondheid, welzijn en leefstijl.

 

Meer informatie?

Meer informatie over het onderzoek vind u op www.ggdbzo.nl.

U kunt ook contact opnemen met de GGD door te mailen naar gmjeugd@ggdbzo.nl

 



Nieuwsarchief